Известие

Collapse
No announcement yet.

Повдигачите на клапаните тракат

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Повдигачите на клапаните тракат

Здравейте! Имам следния въпрос. Повдигачите на моята кола тракат и мисля че са за смяна. Но незнам дали си струва цялата операция по подменянето им. Сваля ли се главата за да се сменят? И бих искал ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да сподели опита си.
    Също така бях чел някъде из форума, че някой от колегите е сменял повдигачи, но са износили разпределителните валове,защото ги е подменил с менте!Предварително ви благодаря за съдействието!
    Alfa Romeo 156/1.8 T.S/ 144 h.p.

Първоначално публикувано от B. Stamatov Покажи съобщение
    Здравейте! Имам следния въпрос. Повдигачите на моята кола тракат и мисля че са за смяна. Но незнам дали си струва цялата операция по подменянето им. Сваля ли се главата за да се сменят? И бих искал ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да сподели опита си.
    Също така бях чел някъде из форума, че някой от колегите е сменял повдигачи, но са износили разпределителните валове,защото ги е подменил с менте!Предварително ви благодаря за съдействието!
    Сигурен ли си, че е от повдигачите? Да не е вариатора да ти трака като дизел и да се лъжеш нещо?
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

И вариатора трака но само като паля и двигателя е студен. А повдигачите си тракат постоянно?

Comment

Първоначално публикувано от B. Stamatov Покажи съобщение
        И вариатора трака но само като паля и двигателя е студен. А повдигачите си тракат постоянно?
        Ами сменяй ги. Махаш капа на клапаните. Вадиш двата вала и ги сменяш.

Comment

Аха, разбрах. Благодаря за информацията ще ми е от полза? Само още един въпрос остана. Каква марка повдигачи да взема, че се притеснявам да не са менте?

Comment

Да разбираме ли, че ако трака постоянно са повдигачи на клапани, а ако тракането спре 20-30 сек след стартиране на мотора - вариатор?
            Last edited by Pepo; d.m.y г., 20:48.
            156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
            Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
              Да разбираме ли, че ако трака постоянно са повдигачи на клапани, а ако тракането спре 20-30 сек след стартиране на мотора - вариатор?
              НЕ! Тракането на повдигачите е метално като звук. Вариатора трака като дизелов мотор. Не знам как да го обесня по друг начин.

Иначе оригиналните повдигачи си купи от axm-auto.com.

Но трябва да се разбере дали е от тях де. Трябва да се види валовете как са.

М/у другото вариатора може отначало да трака по силно, а после по слабо, но винаги. така, че по-добре да оправиш първо вариатора.

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                НЕ! Тракането на повдигачите е метално като звук. Вариатора трака като дизелов мотор. Не знам как да го обесня по друг начин.
                М/у другото вариатора може отначало да трака по силно, а после по слабо, но винаги. така, че по-добре да оправиш първо вариатора.
                А ако трака само при топъл старт?

Comment

Пак вариатор...
                  Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                  Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Тия вариатори на Алфите са много шибана работа постоянно правят проблеми и лошото е че за нещо дребно и ефтино се изисква много работа по скоро упражнение за луди А много дразни шума като ти трака вариатор по мене лично
                    Alfa Romeo 156 2.0 T.S

Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Ромео , и това във времето, когато се стремял да победи Алфите, Enzo Ферари плачел като бебе

Comment

Да си тракат като правиш ангренаж тогава сменяй всичко.
                      sigpic
                      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

А колко е ефтино може да се поспори
                        Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                        Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                        Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
                          Пак вариатор...
                          Мда. На студено, на топло. Трака си. Моя го ремонтирах. Беше се оправил. А тракаше постояно. Сега почна да трака по някога когато запаля. Без значение студена ли е топла ли е. Рядко притраква, но го прави.

И ще го сменям ако се наложи да махам ангренажа за нещо.

Comment

Е да,аз не го казвам с ирония.Наистина си е така.

П.П. То като го отвориш си личи,дали ще кара с ремонтния комплект или скоро ще се разтрака отново.
                            Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                            Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

При мен тракането спря откакто се застуди времето. Всъщност има го само при топъл старт. Смятате ли, че може да има отношение с температурата на двигателя или гъстотата на маслото например, след при палене с изстинал двигател и при ниска външна температура не трака?
                              Last edited by Pepo; d.m.y г., 07:34.

Comment

Working...
                              X